Viittomakielinen työ

Lapuan piirin kuurojenpappi

Työalue

– Lapuan hiippakunta
– Tampereen hiippakunta: Tuomiorovastikunta, Ruoveden rovastikunta, Hämeenkyrön rovastikunta
– Oulun hiippakunta: Kokkolan rovastikunta

Yhteystiedot Marja Saukkonen Facebook Marja kuurojenpappi

Kuurojenpappi Marja Saukkonen

Kuurojenpappi

Palvelen alueeni viittomakielisiä kuuroja ja kuurosokeita sekä viittomakieltä käyttäviä kuuroutuneita ja huonokuuloisia. Teen työtäni myös kuurojen ja kuurosokeiden perheiden, sukulaisten ja ystävien kanssa, joissa on mukana myös kuulevia. Työni tavoitteena on tuoda kirkon palvelut kuuroille viittomakielellä ja kuurojen kulttuuriin sopivalla tavalla.

Työhöni kuuluu viittomakieliset jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset (kaste, avioliittoon vihkiminen, hautaan siunaaminen). Olen mukana kuurojen lähetys- ja raamattupiireissä sekä kerhoissa, leireillä ja
retkillä. Vierailen kuurojen kouluissa ja pidän rippikoulua. Teen myös pyynnöstä koti- ja laitoskäyntejä. Minun kanssa voi sopia tapaamisen henkilökohtaisia keskusteluja varten.

Paikallisseurakuntien diakoniatyöntekijät ovat tärkeimpiä yhteistyökumppaneitani. Päätoimisia viittomakielentaitoisia kuurojendiakoniatyöntekijöitä on suurimmissa seurakunnissa (Jyväskylän seurakunta ja Tampereen ev-lut. seurakuntayhtymä). Osatoimisesti kuurojentyötä tekevät seurakuntien vammaistyön diakonianviranhaltijat (Vaasan suomal. seurakunta). Muutoin seurakunnissa kuurojentyöstä vastuun kantaa joku seurakunnan diakoniatyöntekijöistä. Yhteistyökumppaneitani ovat myös kuntien kuulovammaistyöntekijät ja alan järjestöjen työntekijät.

KÄY TUTUSTUMASSA KIRKON VIITTOMAKIELISIIN SIVUIHIN SAAVUTETTAVUUS - OSALLISUUS, YHDENVERTAISUUS, ESTEETTÖMYYS

Viittomakieliset rippikoulut

Jokaisella on oikeus käydä rippikoulu