Viittomakielinen työ

Lapuan piirin kuurojenpappi Marja Saukkonen

Työalue:
– Lapuan hiippakunta
– Tampereen hiippakunta: Tuomiorovastikunta, Kangasalan rovastikunta, Hämeenkyrön rovastikunta
– Oulun hiippakunta: Kokkolan rovastikunta

Palvelen alueeni viittomakielisiä kuuroja ja kuurosokeita sekä viittomakieltä käyttäviä kuuroutuneita ja huonokuuloisia. Teen työtäni myös kuurojen ja kuurosokeiden perheiden, sukulaisten ja ystävien kanssa, joissa on mukana myös kuulevia. Työni tavoitteena tuoda kirkon palvelut viittomakielisille heidän omalla kielellään ja viittomakieliseen kulttuuriin sopivalla tavalla.

Työhöni kuuluu viittomakieliset jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset (kaste, avioliittoon vihkiminen, hautaan siunaaminen). Olen mukana viittomakielisissä lähetys- ja raamattupiireissä sekä kerhoissa, leireillä ja retkillä. Vierailen kouluissa ja pidän rippikoulua. Teen myös pyynnöstä koti- ja laitoskäyntejä. Minun kanssani voi sopia tapaamisen henkilökohtaisia keskusteluja varten. Myös etätapaaminen videopuhelun kautta on mahdollinen.

Paikallisseurakunnissa viittomakielinen työn on osa diakoniatyötä. Päätoimisia viittomakielentaitoisia kuurojendiakoniatyöntekijöitä on suurimmissa seurakunnissa (Jyväskylän seurakunta ja Tampereen ev-lut. seurakuntayhtymä). Osatoimisesti viittomakielistä työtä tekevät seurakuntien vammaistyön diakonianviranhaltijat. Muutoin seurakunnissa viittomakielisestä työstä vastuun kantaa joku seurakunnan diakoniatyöntekijöistä. Teen yhteistyötä viittomakielialan järjestöjen ja kuntien viittomakielisestä työstä vastaavien työntekijöiden kanssa.

Viittomakieliset videopuhelut:
Messenger: Marja Kuurojenpappi Saukkonen
Skype: marja.kuurojenpappi
WhatsApp: 0400 241401

Minut tavoittaa myös sosiaalisen median kautta:
Facebook: Marja Kuurojenpappi Saukkonen (linkki)
Facebook: ”Viittova seurakunta” -ryhmä (linkki)
X: Marja Kuurojenpappi, @MarjaSau (linkki)
Instagram: kuurojenpappi (linkki)

Viittomakielisiä videohartauksia YouTuben ”Viittova seurakunta” -kanavalla (linkki)

Yhteystiedot Kirkko ja viittomakieliset

Marja Saukkonen