Liikuntapappi

Kuortaneen Urheiluopistolla työskentelee Suomen ainoa liikuntapappi

Ajatus liikuntapapista syntyi Lapuan hiippakunnan, Kuortaneen seurakunnan ja Kuortaneen urheiluopiston yhteistuumin vuonna 2006. Työ oli ensin hankeluonteista, mutta vakiintui vähitellen osaksi urheiluopiston arkea.

Liikuntapappi on yksi Lapuan hiippakunnan kolmesta liikunta-agentista. Työ on Nuori Kirkko ry:n koordinoimaa.

Liikuntapappi

Suomen suurin urheilurippikoulukesä

Kuortaneella on jo vuosia ollut Suomen laajin ja monipuolisin urheiluriparitarjonta. Kesällä on 8-9 rippileiriä ja joka kesä Kuortaneen kirkossa konfirmoidaan noin 270 urheilijanuorta. Urheiluriparit ovat valtakunnallisia ripareita. Liikuntapappi on rippikoulutyön esimies ja vastaa ympäri vuoden ripareiden suunnittelusta, sisällöistä, työntekijävalinnoista ja toteutuksesta yhdessä suuren työntekijäjoukon kanssa. Liikuntapapin kanssa leirejä ohjaa noin 10 kesäteologia.

Ripaririemua

Pappina liikunnan alan opiskelijoiden parissa

Kuortaneella opiskelee noin 100 liikunnan alalle valmistuvaa nuorta aikuista. Liikuntapappi on heidän pappinsa. Työ on sielunhoidollista kohtaamista sekä yhteisöllisyyden vahvistamista. Joka lukuvuosi useampi opiskelija käy säännöllisesti juttelemassa liikuntapapin kanssa. Liikuntapappi opettaa opiskelijoille myös ammattietiikkaa ja perehdyttää heitä erilaisten kulttuurien kohtaamiseen ja erilaisuuden hyväksymiseen.

Pappi on tärkeä osa tukiverkostoa, johon kuuluvat koulukuraattori, terveydenhoitaja, lääkäri sekä Kuortaneen lukion ja urheiluopiston rehtori.

Ohjaajana opiston kursseilla

Liikuntapappi kuuluu opiston ohjaajatiimiin. Hän on mukana opiston perhelomilla, leirikouluissa, luokkaretkillä, seniorikursseilla ja kirkon työntekijöiden kuntoutuskursseilla. Hänellä on monipuolinen liikunnan alan osaaminen ja mielenkiinto ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemiseen.

Lisäksi pappi toteuttaa hiippakunnan seurakunnissa hölkkäkirkkoja, TYHY-päiviä, seurakunnan työntekijöiden liikuntakasvatusta ja toimii koko hiippakunnan ”liikuntasparraajana”.

Seniorikurssilla