Lapuan hiippakunta aloittaa viestinnän opinnäyteyhteistyön

01.04.2015

Lapuan hiippakunta aloittaa opinnäyteyhteistyön viestinnän opiskelijoiden kanssa. Tavoitteena on tarjota opiskelijoille mielekkäitä tutkimusaiheita, jotka nousevat seurakuntien ja hiippakunnan työstä ja tarpeista. Valmiista opinnäytetutkimuksista opiskelijat saavat stipendin. Hiippakunta on käynyt yhteistyökeskusteluja sekä Jyväskylän yliopiston viestintätieteiden laitoksen että Vaasan yliopiston filosofisen tiedekunnan kanssa.

  • Ajattelen, että opinnäyteyhteistyö palvelee sekä opiskelijoiden että hiippakunnan intressiä. Meille tämä merkitsee hyvää mahdollisuutta saada tieteellisesti relevanttia tietoa, joka vahvistaa osaamistamme viestinnässä. Opiskelijat puolestaan pääsevät tekemään työelämän todellisista tarpeista nousevaa tutkimusta, toteaa hiippakuntapastori Jussi Peräaho.

Ajankohtaisia tutkimusaiheita ovat esimerkiksi mahdolliseen seurakuntarakenneuudistukseen liittyvät viestintähaasteet, jäsen 360⁰-työkalu viestinnän näkökulmasta, kriisiviestintä, sosiaalisen median hyödyntäminen, työyhteisöön ja työhyvinvointiin liittyvät kysymykset ja julkisuuskuvaviestintä. Opiskelijat voivat myös itse tarjota tutkimusaiheita.  

  • Viestintä on hyvin voimakkaasti monimuotoistunut. Kirkon on jatkuvasti mietittävä, miten se voisi kehittää omaa viestintäänsä. Hyvä viestintä on kirkolle erittäin tärkeä asia, painottaa hiippakuntapastori Jussi Peräaho.

Tavoitteena on löytää ensimmäiset opiskelijat syksyllä 2015 aloittavista pro gradu-seminaareista.  

Lisätietoja:

Jussi Peräaho, hiippakuntapastori, 040-7773210, jussi.peraaho@evl.fi 

 

© Lapuan hiippakunta 2012-2016, Suomen evankelis-luterilainen kirkko, Sivuston suunnittelu & toteutus: Innowise