Rukous hiippakunnan puolesta

Hyvä ja kaikkivaltias Jumala, rakas taivaallinen Isä

Kiitämme sinua kirkostasi ja läsnäolostasi kaikkialla maailmassa. Siunaa kirkkoasi ja kristikuntaasi Suomessa, varjele kaikkia ihmisiä. Rukoilemme sinua erityisesti oman hiippakuntamme sen piispan Simo Peuran ja hänen perheensä puolesta. Johdata armossasi tuomiokapitulin kaikkia jäseniä ja työntekijöitä.

Rukoilemme sinua seurakuntiemme puolesta. Siunaa kotiseurakuntamme elämää ja sen työntekijöitä. Kiitos kotikirkosta ja yhteisestä jumalanpalveluksesta, joka lähettää meidät liikkeelle. Kiitos nuorista, jotka valmistautuvat seurakunnan työhön.

Rukoilemme seurakuntamme ja hiippakuntamme kaikkien luottamushenkilöiden puolesta. Auta heitä kantamaan vastuuta ja käyttämään saamaansa valtaa yhteiseksi hyväksi. Anna heille voimia tehtävissään. 

Rukoilemme sinua hiippakuntamme lähetystyön ja ulkomaanavun puolesta. Siunaa seurakuntiemme nimikkolähettejä ja kansainvälisen diakonian kohteita. Siunaa Thüringenin maakirkkoa sekä Härnosandin ja Nidarosin hiippakuntien elämää. Vahvista armossasi Inkerin kirkkoa.

Rohkaise alueemme ihmisten ja heidän perheittensä elämää. Ohjaa kasvatustyötä kaikkialla. Auta meitä pitämään hyvää huolta lapsistamme ja nuoristamme. Rukoilemme siunaustasi ahdistuneille ihmisille. Anna heille apusi ja tee meistä lähimmäisiä. Siunaa seurakuntien diakoniatyötä ja yhteisvastuun hankkeita. Auta meitä myös ympäristövastuuseen luomakunnassasi.

Rukoilemme sinua kaikkien kirkkojen ja niiden paimenten puolesta. Kiitos kristillisistä yhteisöistä, jotka elävät omien seurakuntiemme rinnalla. Anna kristittyjen yhteyden kasvaa välillämme. Kiitos, että laumasi on yksi.

Auta meitä, rakas Jumala, turvautumaan sinuun kaikissa asioissamme. Luo kiireettömyyden henkeä, taitoa nähdä ja tehdä olennainen, anna nöyryyttä elää ihmisen elämää. Anna voimia ja iloa tehtäviin, joihin kutsut.

Ja anna kaikille hiippakuntamme palvelijoille uskoa ja rakkautta, kärsivällisyyttä ja iloa kutsumuksesta.

Jätämme itsemme, läheisemme, kotiseurakuntamme ja koko hiippakuntamme sinun haltuusi.

Aamen.

© Lapuan hiippakunta 2012-2016, Suomen evankelis-luterilainen kirkko, Sivuston suunnittelu & toteutus: Innowise