Entisten nuorten aikuisten tapaaminen Lapualla

06.02.2017

Lapualla järjestetään entisten nuorten aikuisten (NA) tapaaminen sunnuntaina 19.2., jolloin on messu tuomiokirkossa klo 10, sen jälkeen lounas ja Kohtaamispaikka-seurat seurakuntatalolla. Entisten nuorten aikuisten tapahtuma pohjaa Etelä-Pohjanmaalla 1980-1990-luvuilla virinneeseen nuorten aikuisten toimintaan, johon parhaina vuosina osallistui aktiivisesti noin 1000 nuorta aikuista joka vuosi. Sleyn toimesta alkanutta toimintaa koordinoi tuolloin Lapuan hiippakunnan nuorisotoimisto.

- Tapahtumia järjestettiin eri puolilla hiippakuntaa ja aina yhteistyössä paikallisten seurakuntien kanssa, muistelee Kari Lähdesmäki, joka toimi tuolloin Sleyn Etelä-Pohjanmaan nuorisosihteerinä.

Toimintaa pidettiin yllä laajan yhteistyöverkoston tuella. Siinä oli mukana hiippakunta, seurakunnat ja kristilliset järjestöt.

-Keskeisiä periaatteita oli kolme. Yksi korosti Raamatun arvovaltaa ja toinen ystävyyttä yli rajojen ja kolmas kaiken mahdollisen tekemistä itse. Suurten koko maakuntaa ja maata käsittävien tapahtumien koostajaksi syntyi oma lehtikin NA Profiili, joka sekin tehtiin itse. Ehkäpä juuri näistä seurasi se, että nuoret aikuiset niin laajasti innostuivat toiminnasta ja idea jalkautui seurakuntiin, pohtii Lähdesmäki.

Entisten nuorten aikuisten tapahtumaa Lapualla ovat järjestämässä mm. Kimmo Niskala (vas.), Kari Lähdesmäki, Johanna Ojala-Haapala, Simo Palomäki, Hannu Rinta ja Matti Salomäki.

Monet tuona aikana mukana olleista nuorista ja nuorista aikuisista ovat toivoneet tapaamista ja Lähdesmäki kutsui valmisteluryhmän koolle.

-Odotamme tapahtumaan mukaan noin 150-200 entistä nuorta aikuista eri puolilta maata ja maakuntaa tapaamaan toisia ja muistelemaan mennyttä kultaista aikaa, sanoo Lähdesmäki ja kutsuu mukaan myös NA-toimintaa tukeneet työntekijät, yhteistyötahot, kristilliset järjestöt ja seurakunnat.

Tapahtuman järjestää entisten nuorten aikuisten tapahtuman valmisteluryhmä, Lapuan tuomiokirkkoseurakunta ja Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli.

Minna Ylimäki-Hemminki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Lapuan hiippakunta 2012-2016, Suomen evankelis-luterilainen kirkko, Sivuston suunnittelu & toteutus: Innowise