Eero Holma valittiin pappisasessoriksi

09.02.2016

Lapuan hiippakunnan pappisasessoriksi valittiin alustavan tuloksen mukaan Isonkyrön kappalainen Eero Holma. Hän sai eniten ääniä tiistaina 9.2.2016 toimitetussa vaalissa. Holma sai tasaisessa vaalissa yhteensä 57 ääntä. Mikäli tulos vahvistetaan, tuomiokapituli nimittää Eero Holman pappisasessoriksi 1.5.2016 alkaen kolmen vuoden ajaksi. Holma valittiin toiselle kaudelle: hän on toiminut pappisasessorina myös vuosina 2013–2016.

Toiseksi eniten ääniä annettiin Etelä-Pohjanmaan perheasiain neuvottelukeskuksen johtajalle, TT, HuK Eija Harmaselle, joka sai 55 ääntä. Lappajärven seurakunnan kirkkoherra, FT, TT Ari Auranen sai 51 ääntä, ja Parkanon seurakunnan kirkkoherra Liisa Myyryläinen sai 26 ääntä.

Äänestys suoritettiin rovastikunnittain, ja äänestämässä kävi yhteensä 284 pappia Lapuan hiippakunnasta. Äänioikeutettuja oli yhteensä 450.

Pappisasessorin vaali tuli ajankohtaiseksi, kun Eero Holman ensimmäinen kolmivuotiskausi päättyy 30.4.2016.

Pappisasessorin tehtävä on osa-aikainen ja sitä hoidetaan oman viran ohella. Pappisasessori osallistuu muun muassa tuomiokapitulin istuntoihin ja piispantarkastuksiin. Lapuan hiippakunnassa on kaksi pappisasessoria, joista toinen on Jyväskylän seurakunnan kirkkoherra Arto Viitala. Perinteisesti toinen asessori on ollut Keski-Suomesta ja toinen hiippakunnan läntisestä osasta.

 

Parkanon rovastikunnassa toimitettiin samalla lääninrovastin vaali. Siinä eniten ääniä sai Parkanon seurakunnan kirkkoherra Liisa Myyryläinen. Toinen ääniä saanut oli Kihniön seurakunnan kirkkoherra Mauri Pihlajamaa. Tuomiokapituli nimittää lääninrovastin virkaan jommankumman ääniä saaneista.

Lääninrovastin tehtävänä on olla piispan ja tuomiokapitulin apuna rovastikunnan hallinnossa. Tuomiokapituli nimittää lääninrovastin kuudeksi vuodeksi kerrallaan rovastikunnan seurakuntien kirkkoherroista. Parkanon rovastikuntaan kuuluu Parkanon ohella Honkajoen, Karvian, Kihniön ja Virtain seurakunta.

 

Lisätiedot: Lakimiesasessori Jussi Lilja, puh. 020 763 0918, 0400 666 580

© Lapuan hiippakunta 2012-2016, Suomen evankelis-luterilainen kirkko, Sivuston suunnittelu & toteutus: Innowise